מרכז חיבורים נעם

‘מרכז חיבורים נעם’ פועל לחיזוק התא המשפחתי והעצמתו, בתחום הקשר הזוגי והקשר בין הורים וילדים, מתוך חיבור לערכי המשפחה עפ”י היהדות.
המרכז שואף לתת מענה המתאים לשלבים השונים בחיי המשפחה, החל משלב ההכנה לנישואין, מתוך התייחסות לכלל הציבור האילתי, ולאתגרי השעה בחברה הישראלית.

‘מרכז חיבורים נעם’ נקרא ע”ש נעם מאירסון הי”ד, שנהרג במלחמת לבנון השניה מעט לפני חתונתו.

ייעוץ זוגי

זוגיות היא תנועה, ‘ריקוד משותף’ בין שני אנשים שיש ביניהם קשר משמעותי של קירבה ואהבה. הריקוד נע כל העת בין תחושה של חיבור, קרבה ואינטימיות, לבין קונפליקט, שבאופן טבעי נוצר בין שני אנשים שונים, הבאים מעולמות שונים, עם צרכים שונים. כך הם יוצרים ביחד ריקוד חדש, השייך רק להם. 

החיבור שהתחיל מכימיה משותפת ו/או ממכנה משותף ראשוני של ערכים ושאיפות, הולך ונבנה ברבדים פנימיים ומשמעותיים יותר. אלא שדווקא תנועה זו של העמקת הקשר עשויה לחשוף בד בבד גם את הפערים האישיותיים ואת ההבדלים בתפיסות העולם, כך שהפוטנציאל לקונפליקט הולך וגדל. 

כשבתשתית הקשר יש תקשורת טובה ונכונות לעבודה פנימית, נשמר האיזון בין שתי הקצוות, ואף יותר מכך. הקונפלקיטים מהווים עבור בני הזוג מקום של גדילה והתפתחות אישית, והזדמנות להעמקה של הקשר הזוגי.

אולם, כאשר האיזון מופר והקונפליקט הזוגי גובר על החיבור – נדרש סיוע חיצוני של ייעוץ וטיפול.  חוסר האיזון יכול להופיע במריבות בלתי פוסקות או במשבר אמון שיוצר ניכור והוא גם יכול להופיע באופן סמוי יותר כמו שתיקות מתמשכות ומאופקות שמסתירות מאחוריהן כאב ופגיעה. זה יכול להיות אירוע דרמטי מסויים שהביא למשבר ויכולה להיות שחיקה איטית, שסימניה הברורים היא התגברות התחושה הלא נעימה דווקא ברגעים המשותפים.

בטיפול הזוגי המתקיים בקליניקה שלנו, ישנה הזדמנות לשני בני הזוג לצאת מהרוטינה של האשמות הדדיות, הנובעות ממערכת ציפיות של האחד מהשני, ולהסתכל מנקודת מבט הרואה את האחריות על החלק שלי בקשר ובמה שהתרחש בתוכו. עמדה כזו מאפשרת לכל אחד לעבור קודם כל שינוי בדפוס ההתנהגות שלו, ובכך לבטא את האהבה הכנה והאמון שיש לו בקשר, כפי שהתגלתה בתחילתו.

זוג המגיע לטיפול במצב של ריחוק וקושי, עובר תהליך של התקרבות ופיוס, שמעצים את הקשר ומביא אותו למקום איכותי יותר. לעיתים רק אחד מבני הזוג מגיע לטיפול, כאשר יש בושה או חשש, או כאשר בן הזוג השני אינו מעוניין לשתף פעולה.

הדרכת הורים

להיות הורים – זו משרה בפני עצמה. כל כך הרבה החלטות, שקודמות להם מחשבות על מה טוב ומתאים לכל אחד מהילדים שלנו. והכל קורה כל כך מהר, שרשרת של אירועים ותגובות, כשבסופו של יום, אנחנו יכולים להגיע לתחושה של חוסר שביעות רצון מדרך ההתנהלות, או רצון להנחייה מושכלת. כיצד לעורר תחושה של שותפות במשימות הבית, ליצור מוטיבציה לימודית, או להביא לאקלים של אהבה ופרגון בין האחים.

פעמים היינו רוצים הדרכה אישית, כמו מאמן כושר אישי, שינחה וילווה אותנו בהתנהלות ההורית, בהקשר הפרטי שלנו.

אנחנו במרכז חיבורים נעם מאפשרים לקבל הדרכה/הנחייה ממוקדת, במסגרת מפגשים פרטניים, ממנחות הורים שעברו הכשרה ייעודית להנחייה פרטנית. מעבר לקבלת כלים שיטתיים ועקרונות חינוכיים, המפגשים גם מעניקים ליווי ותמיכה של יישומם בתוך ההקשר של המשפחה והילדים המסוימים והצרכים שלהם.

סדנאות זוגיות

הסטטוס הזוגי אינו נשמר רק כתוצאה מהסתגלות אחד לשני. זוגיות בין שני אנשים שונים באופיים וברצונותיהם, המנסים לבנות יחד משהו משותף, מחייבת השקעה. כשהיא חסרה, הרגשות מתחילים להיות חיוורים וסתמיים יותר. השחיקה הזו לאורך זמן עלולה ליצור ריחוק והסתגרות של כל אחד בעולמו. לעיתים מצטברים מתחים שיכולים להגיע למריבות ולכעסים. לעיתים מתחילים לחפש קירבה, חום וריגוש במקומות אחרים, כשבסופו של דבר המשבר הוא בלתי נמנע.

זו חובה של ממש להקדיש זמן לתיחזוק הזוגיות כבר מתחילת הדרך. כשהולכים מידי פעם למסעדה, צימר או בילוי משותף אחר, זה מאוורר ומועיל – אבל זה לא מספיק. כדי שהזוגיות תהייה משמעותית עבור שני הצדדים, ותהווה מקור של יציבות, כח והעצמה אישית, היא חייבת להתקדם ולהתפתח.

מרכז חיבורים נעם מציע לזוגות בשלבי הנישואין הראשונים ובשלבים מתקדמים, מגוון של סדנאות ופעילויות, הנותנים מקום לעצירה משטף החיים לצורך השקעה זוגית. מפגשיים חד פעמיים סדרת מפגשים באווירה נעימה, יש הזדמנות ללמוד, לחשוב, להקשיב, לעבד ולברר נושאים שבדרך כלל אינם חלק מהשיח היום יומי. לומדים על השונות והצרכים של כל אחד, ומגששים למצוא דרך שמאפשרת להוביל את הניגודים הללו למקום של השלמה וצמיחה אישית וזוגית. תוך כדי כך, גם רוכשים ומתרגלים כלים המאפשרים לזוג להתמודד בכוחות עצמו עם האתגרים האופייניים לחיי זוגיות.

יש בכוחם של מפגשים אלו להחזיר את בני הזוג לבסיס המשותף, שהיווה את נקודת הקשר ביניהם בתחילת הדרך, ולשים אותם כמובילים את חייהם המשותפים ולא חלילה כמובלים על ידי מאורעות הזמן.

סדנאות הורות

אנחנו עמוסים ומותשים, הקריירה, ערימות הכביסה, ארוחות, מקלחות ובכלל ניהול הבית, דורשים מאיתנו לתקתק את החיים, להחליט, לארגן, לנהל.

אנחנו יכולים למצוא את עצמנו בעמדת המפקד שמחלק פקודות, והילדים? יש להם רצון משלהם, וזה לא תמיד מה שאנחנו רוצים. אנחנו מציבים גבולות, אח”כ כועסים ומטילים עונשים, ובלילה כשהם ישנים – מצטערים ומחליטים שמחר זה יהיה אחרת…

איך נוכל לנהל את הבית ומערכות היחסים שבתוכו בצורה בריאה ונעימה? באיזו דרך נוכל לבטא את החום והאהבה שלנו גם כשהדברים לא הולכים כשורה? כיצד נרתום את הילדים לקחת חלק במשימות ולעמוד בגבולות?

כדי לצאת מעמדת המגיבים לעמדת המובילים, נדרש זמן של עצירה משטף החיים, ללמוד ולרכוש כלים שיוכלו לסייע לנו לבטא את הערכים שכל כך חשובים לנו בתוך מרוץ החיים.

הדרכת חתנים וכלות

עומדים להתחתן? מזל טוב. יש כל כך הרבה דברים לעשות. לארגן אולם ולהקה, שמלת כלה, סידור פרחים, וגם… להירשם לנישואין. כחלק מתהליך ההרשמה לנישואין במועצה הדתית, את תידרשי להגיע להדרכה. לרוב, היא נעשית במפגש קבוצתי אחד ארוך.

דווקא ברגעים לחוצים כאלו צריך פסק זמן נינוח ומזמין, שמאפשר התבוננות פנימית והכנה נפשית לקראת תהליך כל כך משמעותי בחיים. יש זוגות שיחפשו הדרכה אישית יותר, ביחד או לחוד, המחוברת יותר לתרבות ולתפיסות העולם בה הם חיים.

אנחנו מציעים לך מפגש אישי עם מדריכת כלות, המפגשים מתקיימים בבית המדריכה. מומלץ להגיע כזוג – החתן והכלה (לעיתים ישנה אפשרות להדרכה זוגית של המדריכה יחד עם בעלה). במפגשים יתקיים לימוד ושיח, באוירה נעימה ומכבדת, על עקרונות ותכנים השאובים מהמסורת היהודית: מה המשמעות של נישואין ושל הטקס הזה? כיצד יוצרים מרחב זוגי אינטימי ומשמרים את הקשר לאורך זמן? כיצד בונים קשר בריא עם משפחות המוצא?

ההדרכה מוכרת על ידי המועצה הדתית כהדרכה הנדרשת לפני החתונה.

סדנאות מיניות בריאה בקדושה

לנו, כהורים, יש קושי לשוחח על נושאים אלו עם ילדינו, וכשאנחנו לא שם, הם שואבים את המידע, המושגים ודרך ההסתכלות מתוך התרבות והמדיה. כך מתגבשת, פעמים רבות, בתוך עולמם תמונה מעוותת כלפי נושאים אלו. שאלות, בלבול פנימי וקשיים נפשיים, נותרים עבורם ללא כתובת מהימנה לבירור ולעידוד, ועלולות להוות אבני נגף בצמיחה הבריאה ובשמחת החיים.

העידן בו אנו חיים, של תרבות חיצונית המקיפה אותנו הדוגלת במתירנות, של תרבות מסכים שאין בהם גבולות, לא מותיר לנו ברירה אלא לפתוח ביוזמתנו את הנושאים האינטימיים בפני ילדינו, בשיחה ישירה וכנה. הערוץ הבריא ביותר שבו הדבר צריך להיעשות, הינו דרך הדמויות הקרובות בעלי האחריות כלפיהם – ההורים.

כמובן, שאין טוב יותר מאמא המשוחחת עם ביתה על הנושאים הללו, אבל קשיים רבים עומדים בפני האם, שמונעים אותה מלעשות זאת. רובן של האימהות לא חוו שיחה כזו כילדות, הן חשות בושה בעיסוק בנושאים כאלו.

אנחנו מרכז חיבורים נעם מציעים סדנאות לאימהות, העוסקות בלמידה ושיח סביב הנושאים האינטימיים, כמו: מה עובר על ילדינו המתבגרים, מה נכון להגיד בכל גיל ואיך לענות על שאלות מביכות, איזו התנהגות נחשבת נורמלית, אנטומיה ומיניות, פגיעות ומוגנות, ועוד.

הסדנה כוללת 3­-6 מפגשים לאימהות, ומועברות על ידי מנחות מוסמכות ובעלות תעודה בתחום זה.

אירועים במרכז חיבורים נעם

הבלוג